Lahdelma & Mahlamäki arkkitehtien edustama työyhteenliittymä toteuttaa kaikkien aikojen suurimman suomalaisen koulutusvientihankkeen

Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit (LMA) on mukana Koulu-nimisessä työyhteenliittymässä, joka on valittu rakentamaan yhteensä 75 koulurakennusta Peruun. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin yksittäinen suomalainen koulutusvientihanke, jonka rahoittaa Perun opetusministeriö maan 200-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Rakennettavista kouluista 59 on pääkaupunki Liman suuralueella ja 16 koulua muissa maakunnissa.

LMA:n vastuulla hankkeessa on Perussa paikallisesti valmistellun koulukonseptin kehittäminen edelleen LMA:n 30-vuotisen koulusuunnittelukokemuksen pohjalta. Lisäksi LMA muun muassa koordinoi ja valvoo paikallisesti tehtävää arkkitehtisuunnittelua.

Työyhteenliittymään kuuluvat Suomesta LMA:n lisäksi yritykset Polar Partners, AFRY ja ISKU sekä Iso-Britanniasta yritykset Mace, Gleeds, 4global ja Arup. Suomalaisyritysten vahvuus on erityisesti oppimisympäristöjen suunnittelu ja opettajien kouluttaminen oppimisympäristöjen pedagogiseen käyttöön. Brittiläisillä yrityksillä puolestaan on laaja aiempi kokemus infrastruktuurihankkeiden toteuttamisesta myös Perussa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Suomen ja Iso-Britannian valtioiden kanssa, ja pitkäjänteisenä tavoitteena on luoda Perun opetusministeriölle tuki koulutussektorin kehittämiseen.

View From Haltia Alex Davidson