Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdeille kaksi tunnustusta Uusi Kansallinen -arkkitehtikilpailussa

Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit saavutti kaksi tunnustusta – jaetun kolmannen sijan ja kunniamaininnan – Uusi Kansallinen -arkkitehtuurikilpailussa, jonka tulokset julkaistiin tänään 5.12.2019. Uusi Kansallinen oli yleinen kaksivaiheinen arkkitehtuurikilpailu Kansallismuseon lisärakennuksen suunnittelusta ja sen järjestivät Museovirasto, Suomen kansallismuseo ja Senaatti-kiinteistöt.

”Uusi Kansallinen oli meille erittäin innostava kilpailu, onhan toimistollamme pitkä kokemus museo- ja näyttelyrakennusten suunnittelusta. Nämä kaksi tunnustusta ovat osa tuota jatkumoa”, sanoo molempien ehdotusten tekijänä toiminut Rainer Mahlamäki.

Lahdelma & Mahlamäki arkkitehtien museohankkeita ovat muiden muassa Euroopan vuoden museo 2016 -palkinnon saanut Puolanjuutalaisten historian museo, Merikeskus Vellamo ja rakenteilla oleva Lost Shtetl -juutalaismuseo Liettuassa.

Uusi Kansallinen -arkkitehtuurikilpailun jaettu kolmas sija myönnettiin kilpailuehdotukselle nimimerkillä Haapio. Ehdotuksen tekijänä toimi Rainer Mahlamäki ja työryhmässä olivat mukana Pedro García Alcázar, Antti Canth, Taavi Henttonen, Tarmo Juhola, Mykolas Malskis, Katri Rönkä, Jukka Savolainen ja Ilkka Syrjäkari sekä historian asiantuntijana Markus Lähteenmäki.

Tutustu Haapioon sivujen Portfolio-osiossa.

Kunniamaininta myönnettiin nimimerkillä Rapola tehdylle kilpailuehdotukselle. Ehdotuksen tekijänä toimi niin ikään Rainer Mahlamäki, ja työryhmään kuuluivat Mykolas Malskis, Ewa Mierzwa, Jalo Sippola ja Ilkka Syrjäkari.

Haapio1 Web